Suferinta nu este absurda

Suferinta nu este absurda Mareste imaginea.

Omul nu sufera pentru ca Dumnezeu doreste sa se razbune. Suferinta nu e o muscatura a lui Dumnezeu in om. Ea a luat nastere prin neascultarea omului de El. Astfel, putem spune ca in rai omul nu cunoastea suferinta, ci doar iubirea.

Pentru cei mai multi oameni, suferinta nu are nicio motivatie spirituala si de aceea omul nu-i gaseste niciun sens. A spune ca din primirea suferintei invatam sa ne smerim, sa ne cunoastem propriile slabiciuni si sa acceptam mai usor slabiciunile semenilor, ca invatam sa ne sacrificam pentru semenii nostri precum Hristos s-a jertfit pentru noi, pare absurd.

Uitam ca Dumnezeu nu e Parinte de ocazie. El nu face pauze in iubire. Acest lucru inseamna ca daca omul se uneste cu Dumnezeu, El asuma suferinta noastra. Dar omul, pentru ca se vede doar pe sine, vede in suferinta un atac asupra persoanei. Vede in Dumnezeu o fiinta care si-a propus sa-l chinuie, sa nu-i dea liniste. Si asa ajunge sa-L creada pe Dumnezeu ca fiind nedrept.

Am trecut prin suferinte, dar niciodata nu m-am intalnit cu un Dumnezeu manios, dusmanos. Poate as fi ajuns sa-L vad asa pe Dumnezeu, daca as fi incetat sa-L iubesc. Pare nefiresc ca un Dumnezeu care este iubire sa ma cheme prin suferinta catre El. Dar nu este asa. El ma cheama din diverse situatii. Iar eu in toate trebuie sa dau dovada ca-L iubesc. Asa ca pe Dumnezeu ori Il vrei in toate situatiile, ori nu-L vrei deloc.

Stiu, vor veni multi si vor spune ca prin apa nu poti trece decat daca te uzi. Cu alte cuvinte, e imposibil ca atunci cand suferi, sa nu ai in tine dorinta de a te revolta. Insa, Petru merge la indemnul lui Hristos pe apa. Numai cand se indoieste, se afunda. Deci, atat timp cat Hristos ma cheama la El si prin suferinta, nu ma simt nedreptatit, nu ma uit in stanga si in dreapta sa vad ce se intampla cu ceilalti, ci merg spre El. Nu ma opresc si nu ma plang. Stiu ca indreptandu-ma spre El ies biruitor.

"In lume necazuri veti avea, dar indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan, 16,33).

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

26 Aprilie 2012

Vizualizari: 8615

Voteaza:

Suferinta nu este absurda 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • mihaela stefanPostat la 2010-09-21 11:30

    Intotdeauna am primit suferinta cu cartire,razvratire si singurul vinovat pentru toate era Dumnezeu.A primi suferinta cu incredere in lucrarea Tatalui e un semn al adevaratei credinte.Din pacate,faptele noastre dovedesc o falsa credinta.Bucurie mare si mangaiere vor primi inca de aici,de pe pamant,cei care vor zice:Doamne,faca-se voia Ta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE