Cum trecem peste durere, fara sa pierdem credinta?

Cum trecem peste durere, fara sa pierdem credinta? Mareste imaginea.

Durerea poate fi incercarea vietii noastre: fie ca e vorba de suferinta temporara sau cronica, sa induri durerea fara sa pierzi din vedere speranta si credinta este un test pe care multi nu il trec. Insa pentru a stapani durerea este nevoie de putere, rugaciune si credinta nemasurata.

Suferinta permanenta cauzata de o boala cronica nu este usor de indurat, si poate nici usor de inteles, pentru ca numai cei care au avut parte de un astfel de necaz stiu cum se poate manifesta. Durerea infrange, odata cu trupul slab, si vointa, dar si ratiunea omului cel mai puternic. Gresim intotdeauna daca ne credem prea puternici pentru a ceda in fata durerii: aceasta ne poate duce pe cai gresite.

Niciunul dintre noi, fara ajutor din partea divinitatii, nu poate sa treaca peste durerea provocata de boli, peste suferinta. Si fiecare clipa de indoiala, de sovaiala si de deznadejde, nu trebuie privit ca o damnare. Trebuie privit ca o oportunitate de a indrepta lucrurile, de a merge mai departe cu capul sus. Sa ne amintim ca pana si Iisus, stiind toate suferintele pe care urma sa le indure, a avut un moment de ezitare: "Parinte, daca este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta "(Matei 26, 39) a spus Iisus. Iisus isi accepta insa soarta si se sacrifica din iubire pentru noi, invatandu-ne ca nu trebuie niciodata sa ramanem fara speranta.

Atunci cand suntem in cele mai mari dureri, atunci este cea mai mare nevoie de liniste si de calm sufletesc, dar si de ajutorul lui Dumnezeu. Speranta ca, odata cu dezvoltarea stiintei medicinei, se vor gasi leacuri suficient de puternice pentru a ne alina suferinta trebuie sa ne conduca pe drumul pe care mergem.

Poate ca de multe ori nu suntem capabili sa oprim suferinta fizica: insa putem sa ne oprim sufletul si inima din gandurile rele si ne putem scoate mintea din intuneric, o putem duce spre lumina. Prin rugaciunea spusa in gand, in tacere, ne putem deconecta de la tot ce este in jur: respirand adanc, ne putem departa de orice gand negativ si de grija, si ne putem concentra sa le inlocuim cu lumina si pace.

Durerea este mai usor indurata si atunci cand reusim sa o acceptam si sa nu ii cedam, reusind totusi sa ne bucuram de fiecare moment pretios pe care il avem. In jurul nostru sunt familia si prietenii, care ne ofera sprijin si o vorba buna la nevoie. Lor trebuie sa le dedicam o mare parte din timp si bunavointa, mai ales atunci cand suntem loviti de necaz. O vizita la o ruda care se afla la randul sau in suferinta, o discutie cu un prieten de suflet, un zambet impartasit persoanelor dragi ne pot aduce lumina pe care o asteptam, in perioadele cele mai negre.

Livia Popescu

Despre autor

Livia Popescu Livia Popescu

Senior editor
33 articole postate
Publica din 01 Ianuarie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 3151

Voteaza:

Cum trecem peste durere, fara sa pierdem credinta? 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

credinta durere suferinta

Comentarii (1)

  • Rodica MurariuPostat la 2010-11-15 15:08

    "Parinte, daca este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta "(Matei 26, 39)- nu exista exemplu mai covarsitor de a accepta suferinta decat in aceste vorbe ale Mantuitorului.Dragostea Lui pentru oameni a mers pana la a acepta moartea pe cruce, in conditiile unei umilinte greu de inteles de noi toti. Atunci, daca El, atat de curat, atat de bun, atat de drept, atat de iubitor- Dumnezeul cel Adevarat, a acceptat suferinta pentru mantuirea noastra, noi, care suferim pentru pacatele noastre,pentru indreptarea noastra, pentru mantuirea noastra, de ce n-am face-o? Doamne, ajuta-ne Tu si intareste-ne cu dragostea Ta, cu puterea Ta, sa primim toate cu inima curata, cu intelepciune si sa Te slavim pe Tine, Dumnezeul cel Ceresc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE