In Saptamana Luminata raiul este deschis

In Saptamana Luminata raiul este deschis Mareste imaginea.

 

Prin Invierea Domnului nostru Iisus Hristos din morti, cei din popor cred ca raiul se deschide tuturor sufletelor retinute in prinsoarea iadului incepand de la Adam si pana la venirea Mantuitorului, si ramane deschis de la Inviere pana la Duminica Tomei.


Ca dovada ca in acest interval Raiul este deschis, dupa credinta poporului si datina cea veche, in ziua de Inviere se scoate usa din mijloc a altarului si se pune deoparte, unde sta apoi toata Saptamana Pastilor sau Saptamana Luminata.


Cine moare in acest interval - si mai ales in ziua de Pasti sau in saptamana cea dintai dupa Pasti, numita pretutindeni Saptamana Luminata - merge de-a dreptul in rai pentru ca lumina raiului straluceste fiecaruia care moare in aceasta saptamana si pentru ca in timpul acesta usile raiului sunt deschise, iar cele ale iadului inchise. Cel care moare este primit in rai, indiferent de pacatele care le-a facut, caci toate i se iarta.


Si cel care se naste in aceasta zi, si mai cu seama cand trage clopotul intaia oara la biserica, este un om norocos pentru toata viata.

 

Pe aceeaşi temă

03 Iulie 2012

Vizualizari: 38624

Voteaza:

In Saptamana Luminata raiul este deschis 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • oarecare crestinPostat la 2011-04-27 19:00

    Aurelian cred ca tu esti cam plin de teoriile proprii si de filozofiile proprii. Tu mai degraba faci o analiza a evnimentelor din punctul tau de vedere. Ai face mai bine daca ai lasa filozofia si te-ai concentra mai mult asupra credintei data de la Dumnezeu.Pentru ca tu cand dai de greu spui Doamne ajuta nu faci o filozofie de ajutor, noroc ci vrei si ceri o binecuvantare si un ajutor de la Dumnezeu.Credinta nu este un spectacol care poate fi bun sau rau. Aceasta trebuie sa vina din suflet si din convingerile proprii. Sfintii parinti de la Crestin Ortodox prin explicatiile detaliate pe care ni le dau nu fac altceva decat sa ne aprofundam cunoasterea aproprierea si credinta in Dumnezeu ei nu fac filozofii si nici nu-si dau parerile proprii.

  • Aurelian TutuianuPostat la 2010-04-06 17:28

    Despre faptul ca iadul este inchis si raiul este deschis, in caz ca omul moare in aceasta perioada sunt rezervat. Mi se pare mai degraba o traditie nu prea crestina. Insa ideea cu omul e norocos toata viata daca se naste in aceasta zi mi se pare complet deplasata. Ce are a face norocul cu crestinismul? In simpla mea opinie absolut nici o legatura. Poate este o formulare nefericita si se dorea sa se spuna ca are o viata binecuvantata, poate.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE