Multumirea in necazuri

Multumirea in necazuri Mareste imaginea.

Ceea ce Doctorul sufletelor noastre ne dă - nevoinţele cele de voie şi cele fără de voie - pe acestea trebuie să le primim cu bucurie şi să fim recunoscători iubirii Lui de oameni, Binefăcătorului nostru, că El ne-a înmulţit necazurile: de bunăvoie prin pocăinţă şi de nevoie prin ispite şi pedepse. Cei ce rabdă de bunăvoie să rabde izbăvirea de necazurile viitoare. Prin chinurile de acum, cei neînţelepţi însă, deşi de frica chinurilor şi a mulţimii ispitelor, pot să se vindece şi ei cu harul Doctorului. (Sfântul Petru Damaschinul)

***
Cu răbdare poartă necazurile şi durerile care vin asupra ta şi mulţumire adu pentru ele Domnului. Şi cu mare smerenie vei gusta bucurie din nevoinţele tale. (Sfântul Antonie cel Mare)

***
Cununa nestricăciunii, virtutea şi mântuirea omului, este ca plin de mulţumire să îndure necazul. (Sfântul Antonie cel Mare)

***
Cu bucurie să luăm aminte la Hris- tos chiar şi atunci când ne trimite nouă necazuri. Să ne bucurăm, căci prin tristete ne va fi nouă mai bine, Ia fel cum aurul care este amestecat cu praf se arată mai apoi curăţit. (Sfântul Grigorie Teologul)

***
Pierzând averea, ori având o boală trupească, ori neizbândind în fapte, ori pătimind scârbire, ori clevetire, sau oricare altă nefericire, nu doar că nu ne vatămă pe noi aceasta, ci poate să ne aducă cel mai mare folos. Dacă vom răbda vom avea mare răsplată. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

***
Nu întotdeauna este iarnă şi nu întotdeauna este vară; nu întotdeauna se înalţă valuri pe mare şi nu întotdeauna e linişte; nu întotdeauna e noapte şi nu mereu e zi: tot astfel, nu întotdeauna avem necazuri, ci vine îndată şi liniştea, dacă în timpul necazurilor neîncetat vom mulţumi lui Dumnezeu. (Sfântul loan Gură de Aur)

***
Când în această viaţă eşti cuprins de necazuri, slăveşte-L pe Dumnezeu. Când te cuprind pe tine nenorocirile, mulţumeşte-I Lui. Nicicând nu te tulbura, pentru că Pronia lui Dumnezeu este de nepătruns şi de neurmat. Şi toţi vor primi cele datorate la sfârşitul acestei vieţi ori în veacul viitor. (Sfântul loan Gură de Aur)

***
Necazurile ori ispitele slujesc ca mărturie a marii purtări de grijă şi a iubirii de oameni a lui Dumnezeu; şi nu se cuvine ca noi să ne luăm toate măsurile pentru liniştea acestei vieţi, ca să trăim netulburaţi şi fără de grijă, ci în bunăstarea noastră să ne gândim şi la necazurile pe care trebuie să le întâmpinăm şi să-I mulţumim Domnului. (Sfântul loan Gură de Aur)

***
Necazurile, răbdate cu mulţumire, pot să slujească drept temelie către marea compasiune şi milostivire a lui Dumnezeu faţă de noi. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

***
Dacă tu, preaiubitule, suferi dureri, amărăciune şi răni - durerile pot să se facă pentru tine în hulă, dacă nu te înfrânezi şi dacă nu mulţumeşti şi nu-L slăveşti pe Dumnezeu, ca să primeşti astfel răsplata lui Iov. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

***
Ştii când trebuie sa se încheie durerile noastre? O ştie doar Dumnezeu Care le îngăduie pe ele. Iar a răbda aceste necazuri cu întreaga mulţumire este fapta minţii noastre plină de recunoştinţă. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

***
In necazuri mulţumeşte, şi ţi se va uşura jugul păcatelor tale. (Sfântul Nil Sinaitul)
Când răbdăm necazurile cu mulţumire, blestemul nostru se întoarce în binecuvântare. (Sfântul Nil Sinaitul)

***
Cu mulţumire rabdă necazurile, ca să se şteargă toate căderile tale în păcat. (Sfântul Nil Sinaitul)

***
Când vine peste tine ispita necazurilor nu cerceta pentru ce şi de ce a venit, ci caută să înduri aceasta cu mulţumire, fără întristare şi fără gând rău. (Sfântul Marcu Ascetul)

***
Cu mulţumire şi cu înţelepciune rabdă necazurile ce vin asupra ta, dacă ai păcate, ca fiind o dulceaţă, iar dacă nu ai, ca o curăţire a ta de patimi şi ca mijlocitoare pentru tine către împărăţia cerurilor. (Avva Dorotei)

***
Pentru că nebunia şi orbirea celor mândri este atât de aproape de oameni şi atât de puternică pentru ei, atunci Preabunul Dumnezeu a hotărât ca împreună cu cele pline de bucurie să aflăm necazuri şi să ne facem prin acestea smeriţi, şi nu mândri. Poţi să te încredinţezi de aceasta de la Sfântul Apostol Pavel, care prin minuni slăvea pe Dumnezeu... Iată pentru ce se cuvine să mulţumim Domnului mai mult pentru necazuri decât pentru mângâieri şi să ne bucurăm în scârbe aşa cum ne bucurăm întru veselie. (Sfântul Simeon Noul Teolog)

***
In fiecare zi, să fim gata să primim toate necazurile, amintindu-ne că acestea sunt izbăvirea noastră din multele îndatoriri şi să mulţumim pentru ele lui Dumnezeu. (Sfântul Simeon Noul Teolog)

***
Dacă necazurile după Hristos sunt dar al lui Dumnezeu faţă de adevăratul creştin, atunci creştinul adevărat este obligat să mulţumească pentru necazurile pe care le încearcă şi să-şi arate creştinătatea sa, mărturisindu-se şi primind darul lui Dumnezeu cu mulţumire. (Sfântul Ignatie Briancianinov)

***
Păstrează-ţi bunăvoinţa în mintea ta când năvălesc asupră-ţi necazurile, ca prin aceasta Domnul să ne arate nouă calea către împărăţia Lui, ori chiar mai mult - să ne ia de mână şi să ne conducă acolo. Pentru aceea nu bateţi din picior şi nu strigaţi, ci cu mărinimie şi cu mulţumire răbdaţi toate necazurile. (Sfântul Teofan Zăvorâtul)

***
Lăsaţi bucuria şi aşteptaţi şi cele rele şi pregătiţi-vă mai dinainte să mulţumiţi Domnului, căci Domnul este binele nostru cel veşnic. (Sfântul Teofan Zăvorâtul)

Sfintii Parinti despre biruirea necazurilor, Editura Sophia

Cumpara cartea "Sfintii Parinti despre biruirea necazurilor"

 

Pe aceeaşi temă

27 Februarie 2017

Vizualizari: 2095

Voteaza:

Multumirea in necazuri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE