PS Sebastian Ilfoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor

PS Sebastian Ilfoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor Mareste imaginea.


PS Sebastian Ilfoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor

Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul s-a nascut in anul 1966 in orasul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrica.

Intre anii 1973 - 1981 a urmat scoala primara si gimnaziul in satul Minieri (Prahova) si apoi doi ani la Liceul Economic din Ploiesti.

Intre anii 1983 - 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, iar in anul absolvirii a fost tuns in monahism si hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna (Prahova).

A urmat apoi cursurile Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar in perioada 1992 - 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor in Teologie Liturgica cu tema: "Teologia liturgica romaneasca in sec. al XX-lea".

In anul 1996 a fost hirotonit ieromonah si vreme de trei ani a fost staret la Crasna. In perioada 1997 - 2001 a indeplinit si ascultarea de exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor.

La propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sedinta Sfantului Sinod din februarie 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor cu titlul de Ilfoveanul. P.S. Sebastian Ilfoveanul a publicat mai multe studii printre care: Laude bisericesti proprii monahilor si laude bisericesti specifice mirenilor, Comentariu la Canonul cel Mare al Sf. Andrei Criteanu, Ganduri despre suferinta, dar si o serie de articole si reportaje cu caracter comemorativ in periodicele "Vestitorul Ortodoxiei" si "Biserica Ortodoxa Romana".

De asemenea, a reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la diferite reuniuni si simpozioane, prezentand comunicari si mesaje oficiale.

17 Iulie 2012

Vizualizari: 7835

Voteaza:

PS Sebastian Ilfoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • costel popescu Postat la 2014-05-20 14:19

    In Episcopia Slatinei - in prezent este episcop aici.

  • Dragos CristianPostat la 2014-05-20 13:35

    Imi puteti spune va rog unde slujeste Parintele Sebastian Ilfoveanul ? Are o voce divina . Va multumesc ,

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE