Manastirea Izvorul Tamaduirii - California

Manastirea Izvorul Tamaduirii - California Mareste imaginea.

Manastirea Maicii Domnului - Izvorul Tamaduirii este situata in Dunlap – Sierra Nevada, langa Parcul National "Canionul Regilor" (California). A fost infiintata in anul 1993 de catre Preasfintitul Episcop Antonie cu participarea Parintelui Efrem din Sfantul Munte Athos, care a adus primele doua maici de la manastirea Sfantul Arhanghel Mihail din Grecia. Manastirea a fost numita dupa vechea Manastire a Maicii Domnului - Izvorul Tamaduirii din Constantinopol. Intregul complex monahal a fost planificat spre a fi construit pe locul unei pasuni.

Asezamantul este impartit in trei regiuni. Doua regiuni reprezinta spatiul destinat vizitatorilor si consta in facilitati precum pangar, arhondaric etc.. Segmentul nordic al manastirii este insa restrictionat: numai maicile, vizitatorii autorizati si lucratorii pot patrunde in aceasta zona. In acest loc sunt chiliile maicutelor si atelierele manastirii.

Biserica mare a manastirii (katolikonul) se afla in centrul asezamantului. Este locul care uneste toate zonele asezamantului. Katolikonul are are planul inscris in cruce dupa modelul athonit, fiind format din: pronaos,  naos, solee si abside laterale, iconostas si altar.

Clerul din Mitropolia de San Francisco merge anual, in timpul Postului Mare, la aceasta frumoasa manastire care gazduieste o serie de conferinte pe teme pastoral misionare.



Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 10078

Voteaza:

Manastirea Izvorul Tamaduirii - California 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE