Proorocii asupra Ierusalimului: apele vii, pedepsirea vrajmasilor si intoarcerea neamurilor catre Domnul.

l. Iata ca vine ziua Domnului, cand se vor imparti prazile tale in mijlocul tau.
2. Si voi aduna toate neamurile pentru razboi impotriva Ierusalimului, si cetatea va fi luata, casele vor fi jefuite si femeile necinstite. Atunci jumatate din cetate va fi dusa in robie, iar restul poporului Meu nu va fi starpit din cetate.

3. Atunci Domnul va iesi la lupta si se va razboi impotriva acestor popoare, ca in vreme de lupta, ca in vreme de razboi.
4. Si in vremea aceea se vor sprijini picioarele Lui pe Muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului, la rasarit; iar Muntele Maslinilor se va crapa in doua de la rasarit la apus si se va face o vale foarte mare si jumatate din munte se va da inapoi catre miazanoapte si cealalta jumatate catre miazazi.
5. Si voi veti alerga prin valea muntilor Mei, caci valea muntilor se va intinde pana la locul unde Eu voi da izbavire. Si veti alerga cum ati alergat de frica cutremurului, in vremea domniei lui Ozia, regele lui Iuda. Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii impreuna cu El.
6. In vremea aceea nu va mai fi lumina, ci frig si ger.
7. Va fi o zi deosebita pe care Domnul singur o stie; nu va fi nici zi si nici noapte, ci in vremea serii va fi lumina.
8. Iar in ziua aceea vor izvori din Ierusalim ape vii: jumatate se vor indrepta catre marea cea de la rasarit, iar cealalta jumatate catre marea cea de la apus. Si asa va fi si vara si iarna.
9. Si va fi Domnul Imparat peste tot pamantul; in vremea aceea va fi Domnul unul singur si tot asa si numele Sau unul singur.
10. Tara intreaga va fi prefacuta in campie de la Gheba si pana la Rimon, spre miazazi de Ierusalim. Si Ierusalimul va fi inaltat si va fi locuit pe locul unde se afla el, de la poarta lui Veniamin si pana la locul portii dintai, adica pana la poarta din colt, si de la turnul lui Hananeel pana la teascurile regelui.
11. Si vor locui in el, si nu va mai fi acolo blestem, ci Ierusalimul va fi locuit in siguranta.
12. Dar iata care va fi prapadul cu care Domnul va lovi toate popoarele care s-au razboit cu Ierusalimul: trupul dusmanului va putrezi stand in picioare, ochii in orbitele lor si limba in gura.
13. In ziua aceea va fi de la Domnul mare spaima printre ei si fiecare va apuca de mana pe aproapele sau si isi vor ridica mana unii impotriva altora.
14. Si Iuda va lupta impotriva Ierusalimului, si bogatiile tuturor neamurilor din jur, aur, argint si vesminte fara numar vor fi stranse la un loc.
15. Si la fel cu acest prapad va fi prapadul care va lovi calul, catarul, camila, asinul si toate dobitoacele care vor fi in acele tabere.
16. Si toti cei care vor fi ramas cu viata dintre neamurile acelea care venisera sa lupte impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine Imparatului, Domnul Savaot, si sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
17. Iar cele din neamurile pamantului care nu se vor sui sa se inchine in Ierusalim, Imparatului, Domnul Savaot, nu vor avea parte de ploaie.
18. Si daca neamul Egiptului nu se va sui si nu va veni, nu numai ca ei nu vor avea parte de ploaie, ci va veni peste ei prapadul cu care Domnul va lovi neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
19. Aceasta va fi pedeapsa Egiptului si pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui in Ierusalim sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
20. In ziua aceea va fi (scris) pe clopoteii cailor: "Sfant lui Dumnezeu!" Si vor fi caldarile in templul Domnului ca nastrapele inaintea jertfelnicului.
21. Si orice caldare din Ierusalim si din Iuda va fi sfanta Domnului Savaot.
Si vor veni toti cei ce vor sa jertfeasca si le vor lua si vor fierbe carne si nu va mai fi nici un negutator, in ziua aceea, in templul Domnului Savaot.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 528

Voteaza:

Proorocii asupra Ierusalimului: apele vii, pedepsirea vrajmasilor si intoarcerea neamurilor catre Domnul. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE