Ziua izbanzii.

1. Cine este Cel ce vine impurpurat, cu vesmintele Sale mai rosii decat ale celui ce culege la vie, cu podoaba in imbracamintea Lui si mandru de belsugul puterii Lui? "Eu sunt Acela al Carui cuvant este dreptatea si puternic este sa rascumpere!"
2. Pentru ce ai imbracamintea rosie si vesmantul Tau este rosu ca al celui care calca in teasc?
3. "Singur am calcat in teasc si dintre popoare nimeni nu era cu Mine; si i-am calcat in mania Mea, i-am strivit in urgia Mea, incat sangele lor a rasnit pe vesmantul Meu, si Mi-am patat toate hainele Mele.
4.
Caci o zi de razbunare era sortita in inima Mea si anul rascumpararii sosise.
5. Priveam in jur: nici un ajutor! Ma cuprindea mirarea: nici un sprijin! Atunci bratul Meu M-a ajutat si urgia Mea sprijin Mi-a fost.
6. In mania Mea am calcat in picioare popoare si le-am zdrobit in urgia Mea Si Sangele lor l-am imprastiat pe pamant".
7. Voi pomeni indurarile Domnului, faptele Lui minunate, dupa tot ce a facut Domnul pentru noi si pentru marea bunatate pe care El ne-a marturisit-o in milostivirea Sa si dupa multimea milelor Sale.
8. Si a zis: "Cu adevarat ei sunt poporul Meu, fii care nu vor fi necredinciosi!"
9. Si El le-a fost izbavitor in toate stramtorarile lor. Si n-a fost un trimis si nici un inger, ci fata Lui i-a mantuit. Intru iubirea Lui si intru indurarea Lui El i-a rascumparat, i-a ridicat si i-a purtat in toata vremea de demult.
10. Dar ei s-au razvratit si au amarat Duhul Lui cel sfant, din tare pricina El S-a facut impotrivitorul lor si s-a razboit impotriva lor.
11. Atunci ei si-au adus aminte de vremurile trecute, de sluga Sa Moise: Unde este Cel ce a scos din mare pe pastorul si turma Sa? Unde este Cel ce a pus in mijlocul ei Duhul Sau cel sfant?
12. Cel Care a calauzit dreapta lui Moise cu bratul Sau slavit? Cel Care a despicat apele inaintea lor ca sa-Si faca un nume vesnic?
13. Care i-a calauzit prin adancurile marii, ca pe un cal in pustiu si ei nu s-au poticnit?
14. Ca dobitoacele care coboara la ses, asa Duhul Domnului ii aducea la odihna. Astfel ai povatuit Tu pe poporul Tau, ca sa-ti faci un nume slavit.
15. Priveste din ceruri si vezi, din locasul Tau cel sfant si stralucit: Unde este ravna si puterea Ta nesfarsita, zbuciumul launtrului Tau si milostivirile Tale?
16. Pentru mine, acestea au incetat! Dar Tu esti Parintele nostru! Avraam nu stie nimic, Israel nu ne cunoaste. Tu, Doamne, esti Tatal nostru, Mantuitorul rostru: acesta este numele Tau de totdeauna.
17. Pentru ce, Doamne, ne-ai lasat sa ratacim departe de caile Tale si ne-ai invartosat inimile noastre ca sa nu ne temem de Tine? Intoarce-Te pentru robii Tai, pentru semintiile mostenirii Tale.
18. Pentru ce au pasit cei nelegiuiti in templul Tau si vrajmasii nostri au calcat in picioare altarul Tau?
19.
Am ajuns ca unii peste care Tu de multa vreme nu mai stapanesti si care nu mai sunt chemati cu numele Tau. Daca ai rupe cerurile si Te-ai pogori, muntii s-ar cutremura!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 374

Voteaza:

Ziua izbanzii. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE