Sfantul Nicolae din Bitina face minuni!

Sfantul Nicolae din Bitina face minuni! Mareste imaginea.


Pe Soseaua Bucuresti-Urziceni dupa km 38 intalnesti un drum pietruit ce se lasa in dreapta spre Satul Bitina.

Din insemnarile gasite prin cartile de ritual - cu litere vechi, chirilice -  se constata ca in satul Bitina a fost biserica inca din secolul XVIII,  cea mai veche insemnare fiind din anul 1775.


In anul 1852 s-a pus temelia actualei biserici, in forma de corabie cu o singura turla. Pisania de la

Ciprian Campineanul' class='linking auto'>intrarea in biserica sta marturie. Se spune ca Biserica a fost zidita de sateni pe mosia boiereasca a Stolnicului Nicolae Creteanu. Satenii au facut transporturile si diferite munci. Boierul, insa, a vrut sa-si treaca numai numele lui pe pisanie, dar locuitorii au vrut sa fie trecuti si ei. Atunci proprietarul nu a mai deschis-o si a folosit-o ca magazie pt grau. Dar Sf. Nicolae nu a suferit prea mult aceasta nedreptate si in anul 1859 mai 18 a fost deschisa si sfintita. Pisania insa a ramas incompleta.
 
CE MARI MINUNI FACE SFANTUL NICOLAE!!!
 
Multe intamplari dumnezeiesti cu adevarat s-au intamplat in acest sat catranit de razboaie si de regimul comunist. Multi sateni au fost martori ai acelor intamplari. Ghidul Icoanelor facatoare de minuni din Romania aminteste si el de Icoana Sfantului Nicolae din Bitina, Ialomita.
 
Dar eu as vrea sa va povestesc ceva aparte.din zilele noastre. Din mila lui Dumnezeu am fost hirotonit anul trecut in ziua Pogorarii Sfantului Duh, pe 19 iunie 2005 pe seama Parohiei Bitina, Protoieria Urziceni, Episcopia Sloboziei si Calarasilor de Prea Sfintia Sa P.S. Parinte Episcop Damaschin.

A fost si este o incercare pentru noua mea misiune pe care cu dragoste am imbratisat-o. Sa gasesc oameni iubitori de Hristos si iubitori de locasul Domnului care sa ne ajute la refacerea bisericii. Spun aceasta deoarece Parohia Bitina este misionara si are pana in 80 de familii. Majoriatea batrani cu pensii mici care abia isi duc traiul zilnic si pentru care singura bucurie este Biserica lor stramoseasca.

Sa va marturisesc drept ideea de icoana facatoare de minuni ma rastalmacea cand vedeam si auzeam despre cum plang unele sau izvorasc mir s.a.m.d. Din scoala am invatat ca toate icoanele sunt facIcoana Sf Nicolaeatoare de minuni pt ca nu lemnul, nu materia face minuni ci Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului pe care il reprezinta. Insa aici, la Bitina, Sfantul Nicolae mi-a aratat ca icoana lui este cu adevarat facatoare de minuni. Incepuse Postul Mare si intr-o duminica, dupa ce cu cateva zile inainte ma intalnisem cu cativa credinciosi si fiecare imi povestise despre minunile pe care le-a facut sfantul, cum i-a ferit de seceta si cum i-a izbavit de furia comunistilor care vroiau sa le distruga satul, savarseam Sf. Liturghie. Am ajuns la momentul Heruvicului dupa care am iesit cu Sfintele Daruri. Dupa ce am rostit si ultima cerere am simtit cum CINEVA ma ia de mana si ma intoarce cu fata spre Altar. Am crezut ca era Nea Ion, paraclisierul. Insa nu. era o putere care m-a intors exact cu fata spre icoana Sfantului Nicolae. Am intrat in Sf. Altar inmarmurit.

Am cazut in genunchi in fata Sfintei Mese si am cerut iertare pentru necredinta mea.
In ziua de Buna Vestire Dumnezeu ne-a trimis vestea cea buna ca raspuns la rugaciunile noastre mijlocite de Sfantul Nicolae: Biserica Sfantului Nicolae va fii restaurata! Un om bun cu dragoste de acest sat si mai ales cu dragoste de biserica  unde s-a nascut a doua oara a venit si m-a instiintata ca doreste sa refaca tot exteriorul bisericii. L-am privit cu lacrimi in ochi si i-am multumit Cerului pentru arhanghelul pe care ni l-a trimis. La cateva zile Sfantul Nicolae mi-a adus in cale un alt om deosebit care si-a manifestata dorinta sa ne aduca un pictor care sa restaureze biserica. Toate aceste promisiuni s-au materilaizat si biserica se face mai frumoasa pe zii ce trece.

De aceea spun ca Sfantul Nicolae din Bitina face minuni!


Acum ne rugam in continuare si asteptam un alt mesager care sa ne ajute cu acoperisul,  sa facem gardul bisericii,  sa turnam cateva alei si mai ales sa construim o casa parohiala, caci actuala. aproape sta sa cada .
 
Preot Stancu Bogdan, din mila lui Hristos.
11 aprilie 2006, Sfantul Calinic Cernicanul.
 
pr_stancubogdan@yahoo.com
tel: 0722404273

 

.

19 Iulie 2006

Vizualizari: 8344

Voteaza:

Sfantul Nicolae din Bitina face minuni! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare saptamana noutatile de pe CrestinOrtodox.ro