Pelerinaje sub ocrotirea Sfintei Parascheva

Pelerinaje sub ocrotirea Sfintei Parascheva Mareste imaginea.


Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei ofera celor interesati, pe parcursul lunilor mai si iunie, posibilitatea de a ajunge in locuri bine cunoscute credinciosilor ortodocsi. Cele mai cunoscute locuri propuse spre vizitare sunt in Ucraina, Tara Sfanta, dar si la manastirile din tara noastra, fie ele in Bucovina, Neamt sau Dobrogea. Mai multe informatii despre toate acestea va oferim in cele ce urmeaza.

 

Invitatie in Ucraina pentru sfarsitul lunii mai

 

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ organizeaza, in perioada 23 - 29 mai 2006, un pelerinaj in Ucraina.

Se vor vizita: Lavra Poceaev (cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, moastele Sf. Iov, moastele Sf. Amfilohie), Kiev: Lavra Pecerska, Manastirea Kitaevo (cu moastele Sf. Dositei si ale Sf. Teofil cel Nebun dupa Hristos), Manastirea „Sf. Treime“ (cu moastele Sf. Cuv. Iov), Manastirea Intrarii Maicii Domnului in Biserica (cu icoana Maicii Domnului „indemnatoarea la smerenie“), Biserica „Sf. Sofia“, Biserica „Sf. Mihail“, Manastirea „Sf. Mc. Flor“, la pretul de 169 EURO, la care se adauga taxa pentru vizita de 15 USD.

 

Pe urmele lui Hristos in Tara Sfanta

 

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ va invita sa participati, in perioadele 25 - 30 mai 2006 si 22 - 27 mai 2006 la pelerinaje organizate in Israel: Pe urmele lui Hristos in Tara Sfanta.

Pret: 729 EURO plus 170 lei (cazare in camera dubla).


Din obiective mentionam: Muntele Tabor, Nazaret, Cana Galileii, Muntele Fericitilor, Betleem: Biserica Nasterii Domnului Iisus Hristos - Ierusalim: Cetatea Sfanta - Muntele Maslinilor - Gradina Ghetsimani, Via Dolorosa - Golgota - Biserica Sfantului Mormant, Hozeva: Manastirea „Sfantul Gheorghe Hozevitul“ - Pestera Sfantului Prooroc Ilie - mormantul Sfantului Ian Iacob de la Neamt.

 

Zece obiective turistice din Bucovina

 

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ organizeaza, in perioada 20 - 21 mai 2006, un pelerinaj in Bucovina.

Se vor vizita: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Marginea (atelierul de ceramica neagra), Manastirea Putna, Manastirea Bogdana, Manastirea Dragomirna, Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, la pretul de 100 RON.

In pret sunt incluse transportul, cazarea si insotitorul de grup.

 

Prilej de inchinare la icoana Sf. Ana de la Bistrita

 

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ organizeaza, in ziua de 27 mai 2006, un pelerinaj la icoana facatoare de minuni a Sf. Ana de la Manastirea Bistrita.

Se vor vizita: Manastirea Bistrita, Manastirea Pangarati, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, la pretul de 46 RON. In pret sunt incluse transportul si insotitorul de grup.

Sarbatoarea Sfintilor 4 Mucenici de la Niculitel

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ organizeaza, in perioada 2 - 4 iunie 2006, un pelerinaj cu ocazia sarbatorii Sfintilor 4 Mucenici de la Niculitel.

Se vor vizita: Manastirea Niculitel, Manastirea Cucos, Manastirea Celik Dere, Manastirea Saon, Manastirea Buciumeni, la pretul de 180 RON. In pret sunt incluse transportul, cazarea si insotitorul de grup.

 

De Sanziene e hramul Manastirii „Sf. Ioan cel Nou“ de la Suceava

 

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ organizeaza in 24 iunie 2006 un pelerinaj cu ocazia sarbatorii nasterii Sf. Ioan Botezatorul (Sanzienele) - hramul Manastirii „Sf. Ioan cel Nou“ de la Suceava.

Se vor vizita: Suceava (Manastirea „Sf. Ioan cel Nou“), Manastirea Camarzani, la pretul de 37 RON.

In pret sunt incluse transportul si insotitorul de grup. ?

 

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana este o creatie autentic bizantina, donata de Manuel si Irina Paleologu domnitorului Alexandru cel Bun si sotiei sale, Ana, in anul 1401, la 26 iulie, ca semn de impacare a Patriarhiei Ecumenice cu Biserica Moldovei. Icoana Sfintei Ana a fost pictata la mijlocul secolului al IX-lea (950) si a fost oferita in anul 1402, de catre imparatul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologu, domnitorului moldovean, care a asezat-o definitiv in ctitoria monahiceasca de la Bistrita, unde a stat secole de-a randul fara sa fie mutata din loc sau sa sufere modificari, in ciuda incendiilor si a atacurilor barbare care s-au abatut asupra sfantului lacas.


Credinciosii vin in numar foarte mare la icoana Sfintei Ana de la Manastirea Bistrita deoarece se fac dintotdeauna multe si mari minuni, ceea ce a dus faima acestei sfinte icoane in tot centrul Moldovei, pe valea Bistritei si chiar peste Carpati. Cele mai „obisnuite“ minuni sunt vindecari de boli si izbaviri miraculoase de primejdii si mai ales aduceri de ploaie in vreme de seceta.

 

Monumentul paleo-crestin din Niculitel este situat in partea de N-E a localitatii, la poalele dealului Piatra Rosie. Monumentul a fost descoperit de ploile torentiale din primavara anului 1971, care au dezvelit partial cupola criptei. Monumentul a fost studiat in faze succesive (1971, 1975, 1985, 1994). Aici este un ansamblu arhitectonic compus dintr-o bazilica paleo-crestina situata deasupra unor morminte de martiri. Primul grup de 4 martiri a fost gasit in partea de sus a mormantului si alti 2 in partea de jos.

 
de Mioara MIHAI

Ziarul Lumina

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 13505

Voteaza:

Pelerinaje sub ocrotirea Sfintei Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE