Neobisnuita urmare

Neobisnuita urmare Mareste imaginea.

Din Evanghelia Sfantului Matei, aflam ca intr-o zi, Hristos trecand pe langa Marea Galileii i-a vazut pe fratii Petru si Andrei aruncand mrejele in apa si le-a spus: "Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni!" Iar ei, in mod surprinzator, Il urmeaza pe Hristos fara sa Il mai intrebe ceva. De acolo, mergand mai departe, Mantuitorul i-a vazut si pe Iacob si Ioan, fiii lui Zevedeu, dregandu-si mrejele in corabie, impreuna cu tatal lor. I-a chemat si pe acestia, iar ei, au raspuns imediat. Au lasat corabia si pe tatal lor, si au urmat Domnului.

In Scriptura intalnim si alte chemari de acest fel, cu raspunsuri asemanatoare: chemarea lui Matei vamesul, lui Zaheu etc.

Ceea ce ne mira e faptul ca cei chemati de Hristos Ii urmeaza imediat si neconditionat. Au fost persoane care au afirmat ca nu chemarea de a-I urma a fost prima lor intalnire cu Hristos si din acest motiv, pentru ca Il cunosteau, au facut ascultare deplina.

Cred ca e ceva mai mult decat o simpla cunoastere a lui Hristos in a-I urma fara rezerve chemarii Sale. Cel care cheama este Fiul lui Dumnezeu. El vorbea omeneste, dar cu putere dumnezeiasca. Chemarea Sa tine seama de inima omului. E adevarat ca datorita puterii dumnezeiesti care Se afla in Hristos, Apostolii au raspuns imediat, dar tot atat de adevarat este ca acestia aveau o alta inima fata de cei care L-au urmat pe Hristos o vreme din curiozitate si apoi L-au parasit (Ioan 6, 60). E de ajuns sa ne amintim de momentul in care Iisus, dupa ce a vazut ca este parasit de unii, ii intreaba pe Apostoli "Nu vreti si voi sa va duceti?". Iar Petru a raspuns: "Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii celei vesnice" (Ioan 6, 68).

Aici cred ca trebuie sa vedem diferenta intre cei care Ii urmeaza fara rezerve si cei care amana sau uita sa raspunda chemarii Sale. Cei care Ii urmeaza de indata, sunt cei care Il simt pe Hristos ca fiind Dumnezeu si Ii daruiesc toata inima si nu o parte din ea.

Mantuitorul, niciodata nu a fortat pe cineva sa-I urmeze. El ne cheama pe toti cu aceeasi putere. E bine sa avem urechi de auzit si sa nu uitam ca, neconsemnarea altor urmari neobisnuite nu inseamna si inexistenta lor.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2016

Vizualizari: 4392

Voteaza:

Neobisnuita urmare 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE