Administrarea Sf. Taine a Maslului

Administrarea Sf. Taine a Maslului Mareste imaginea.

 

Administrarea Sf. Taine a Maslului

 

Savarsitorii acestei Sf. Taine sunt episcopii si preotii, iar primitorii ei sunt credinciosii. In privinta administrarii acestei Sf. Taine, exista o randuiala prac­tica traditionala, potrivit careia, slujba de administrare a ei trebuie sa fie oficiata de sapte preoti. Nu exista insa nici o norma asemanatoare cu privire la numarul episcopilor care ar trebui sa ia parte la ofi­cierea ei.

 

De la randuiala privitoare la numarul de sapte preoti, s-a ajuns apoi cu timpul la aceea ca in caz de necesitate presanta, Sf. Taina a Maslului sa poata fi savarsita si numai de doi sau trei preoti.

Randuiala privitoare la numarul preotilor care trebuie sa slujeasca im­preuna la savarsirea Sf. Taine a Maslului, are numai caracter ceremo­nial si nu caracter dogmatic. Avand in vedere ca aceasta randuiala are o confirmare constanta prin practica si, deci, prin obicei, ea trebuie observata si ca norma legala obligatorie.

 

In privinta celor ce sunt indreptatiti sa primeasca aceasta Sf. Taina, Biserica din Apus, cea Romano-catolica, a introdus randuiala deosebita de aceea a Bisericii Ortodoxe, potrivit careia aceasta Sf. Taina, nu se administreaza la romano-catolici decat celor grav bolnavi, porniti pe calea mortii.

Pe aceeaşi temă

09 Iulie 2012

Vizualizari: 5823

Voteaza:

Administrarea Sf. Taine a Maslului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE